B&C Vakantiewoning

Gastronomie

Ontdek gastronomische adresjes tijdens uw verblijf in Diksmuide

U hoeft niet ver te zoeken om tijdens uw verblijf in Diksmuide van lekker eten te kunnen genieten. Voor de echte bourgondiërs onder ons lijsten we bij B&C Vakantiewoning enkele gastronomische adresjes op. Of u nu een schuimende trappist verkiest of een echte vleesliefhebber bent, onze streek heeft heel wat te bieden:

De Dolle Brouwers

Op slechts 500 meter van onze vakantiewoning ligt bierbrouwerij De Dolle Brouwers – bekend van het Oerbier. Op zaterdagen en zondagen kan u van 14.00 uur tot 19.00 uur een blik achter de schermen komen werpen van het ambachtelijke brouwproces. Elke zondag om 15.00 uur organiseert de brouwerij geleide bezoeken.

De Dolle Brouwers​
vleteren 2

Westvleteren

Als u een bezoek brengt aan de Sint-Sixtusabdij in Westvleteren, kan u niet zonder een bak wereldberoemd Westvleterenbier naar huis vertrekken. De paters verkopen zowel blonde als donkere bieren in authentieke houten kratten.

Slagerij Zoete (Esen)

Bij Slagerij Zoete uit Esen vindt u onder meer verfijnd Belgisch kwaliteitsvlees, charcuterie, tapasschotels en huisbereide gerechten. Ook op zondag kan u er terecht van 07.30 uur tot 12.00 uur om allerlei lekkers aan te kopen.

Slagerij Zoete Esen
Traiteur Vandermeulen​

Traiteur Vandermeulen

Heeft u binnenkort een (bedrijfs)feest gepland? Dan is Traiteur Vandermeulen uit Diksmuide de ideale keuze voor een smakelijke maaltijd. Gaat u voor warme beenham, een koud buffet, een barbecue of zelfs paella? Alle gerechten worden met veel liefde bereid. U kan zelfs een heuse foodtruck huren om de catering op al uw evenementen te verzorgen.

Traiteur Deli-Patrizio

Maak kennis met de authentieke Italiaanse keuken dankzij Traiteur Deli-Patrizio uit Esen. De vriendelijke eigenaars stellen formules samen op maat van uw evenement en leveren een traiteursservice op locatie bij feestjes vanaf twaalf personen. 

Deli Patrizio Traiteur Esen Diksmuide 2
Wijnen Vertho

Wijnen Vertho

Zin in een wijndegustatie? Dan bent u bij Wijnen Vertho uit Esen aan het juiste adres. U vindt er een breed assortiment aan internationale kwaliteitswijnen, waaronder uit Italië, Spanje, Frankrijk, Argentinië, Zuid-Afrika en zelfs Griekenland. Ook gedistilleerde dranken zoals gin, grappa, whisky, rum, cognac en calvados zitten in het gamma.

Zuivelboerderij ‘t Hof van de Rhille

Kom ambachtelijke zuivelproducten ontdekken op Zuivelboerderij ’t Hof van de Rhille in Diksmuide. De gezouten hoeveboter, smaakvolle kaas en het romige ijs moet u geproefd hebben! Alle producten zijn voorzien van het 100 % West-Vlaams-label.

Zuivelboerderij ‘t Hof van de Rhille

Meer weten over bovenstaande adresjes?

Aarzel niet om ons te contacteren!